Kuunkajon lapinporokoirat


Etusivu Koiramme Kasvatit Pentuja Muistoissa Linkit Yhteystiedot

Uutisia 2015


Usva

~ Uutisia 2017 ~ Uutisia 2016 ~
~ Uutisia 2014 ~ Uutisia 2013 ~ Uutisia 2012 ~ Uutisia 2011 ~
~ Uutisia 2010 ~ Uutisia 2009 ~ Uutisia 2008 ~ Uutisia 2007 ~
~ Uutisia 2006 ~ Uutisia 2005 ~ Uutisia 2004 ~ Uutisia 2003 ~

15.12.2015

 • Kasvatteja on nyt käynyt ihanan ahkerasti terveystarkeissa. :)
  Rico eli Kuunkajon Pohjankiisla: lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet. Kiitokset Piialle!
  Vinja eli Kuunkajon Loistava Tähtisade: lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet. Kiitokset Hennalle!
  Manu eli Kuunkajon Leiskuva Revontuli: lonkat C/C, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0. Silmätarkastus seuraa hieman myöhemmin. Kiitokset Suville ja Jonille!
  Lila eli Kuunkajon Liuskekiven Hohde: polvet 0/0 ja silmät terveet. Lonkka- ja kyynärlausuntoja odotellaan vielä Kennelliitosta. Kiitokset Anskulle ja Merville!

10.11.2015

 • Tarmo eli Kuunkajon Loimu Pohjanvalkean kävi terveystarkeissa maanantaina loistavin tuloksin: lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet. Kiitokset Kaisalle ja Jukalle! :)

10.11.2015

 • Alma eli Kuunkajon Pikkuvarpunen on myös käynyt nivelkuvissa mukavin tuloksin: lonkat B/B ja kyynärät 0/0. Kiitokset Kirsille! :)
 • Pentusuunnitelmiin pieniä muutoksia.

19.10.2015

 • Revon selkälausuntokin saapui pikavauhtia. Kaikki oli kunnossa silläkin alueella. :)

17.10.2015

 • Viime keskiviikkona kävimme porukalla terveystarkastuksissa ja tulokset olivat pelkästään positiivisia tällä kertaa. :) Loimulla toki edelleen PRA, mutta se ei ole nyt juurikaan edennyt. Ja vaikka tuosta PRA:sta on aiheutunut myös lievä kaihi, niin näkökykyä on vielä jäljellä. Valolla on kummankin silmän lasiaisessa hentoja juosteita, mutta niistä ei tullut edes merkintää KoiraNetiin. Valon polvet 0/0. Valon isä Pyry kävi myös syynissä ja terveet on silmät edelleen. Novalla myös terveet silmät. Romulla silmät terveet ja polvet 0/0. Revolla terveet silmät, polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja lonkat A/A. Revolta kuvattiin myös selkä, jonka lausuntoa vielä odotellaan Kennelliitosta. Pikku-Usvalla terveet silmät, polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja lonkat B/B. Soinnulla terveet silmät, polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja lonkat A/A. Tuhannet kiitokset kaikille, kun toitte koiranne tarkkeihin! :)

07.10.2015

 • Sunnuntaina oli lappalaisten erikoisnäyttely Lahdessa. Kehässä pyörähtivät Revo AVO ERI, Sylvi JUN ERI, Tintti JUN EH, Valo VAL EH ja Siida VET ERI. Saatiin kasaan myös ihka ensimmäinen Kuunkajon kasvattajaryhmä! Suuret kiitokset kaikille mukana olleille! :D
 • Pentusuunnitelmia vähän päivitelty.

06.10.2015

 • Reilu viikko sitten jouduin vastaanottamaan suru-uutisen. Neva ensimmäisestä pentueestani oli jouduttu lopettamaan. Sen kunto oli romahtanut päivässä ja syyksi paljastuivat kasvaimet pernassa ja maksassa. Lämmin osanotto ja hurjasti voimia Nevan perheelle. <3

09.09.2015

 • Viime lauantaina kävivät Siilinjärvellä näytelmöimässä sisarukset Tarmo ja Lila. Tiukka tuomari antoi molemmille H:t. Kiitokset Kaisalle, Anskulle ja Merville! :) Tuoreet kuvat myös teineille, kiitos Kaisa!

01.09.2015

 • Viime lauantaina oli ryhmänäyttely Yppärissä. Keli ja seura oli hienoja, ja tuloksetkin oikein mukavia. :) Revo AVO EH/2, pikku-Usva NUO ERI/1, Nova AVO ERI/1 ja Valo VAL ERI/1 SA PN-2. Kiitokset kaikille!

18.08.2015

 • Sointu sai hieman tuoreemmat kuvat. :)

14.08.2015

03.08.2015

 • Lauantaina näytelmöitiin sateisessa Raahessa. Vinjalle ja pikku-Usvalle molemmille tällä kertaa EH. Valosta leivottiin nyt sitten muotovalio. :) Kiitokset Hennalle ja Satulle!

30.07.2015

 • Olimme tuossa reilut pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa mukana Lappalaiskoirat ry:n kesäleirillä ja oli kyllä mukavaa. :) Erilaisten treeniryhmien lisäksi Loimu kävi susitestissä ja Valo karhutestissä sekä jalostustarkastuksessa. Valo luotti siihen, että mamma kyllä selviää karhusta, jos hän vaan antaa vähän taustatukea. ;) Loimu sen sijaan toimi sudella yhtä hienosti kuin pari vuotta sitten karhulla. Piti siis huolen, että susi pysyi kauempana minusta ja haukkua pätkytti sille koko testauksen ajan. <3
  Karhutestissä kävivät myös Liekki ja poikansa Tarmo. Liekillä oli suunnilleen sama suunnitelma kuin Valolla, mutta Tarmo nousi karhua vastaan aika hienosti. :) On nämä testaukset kyllä tosi mielenkiintoisia.
 • Tarmo kävi sitten heti leirin jälkeen pyörähtämässä Laukaan näyttelyssä. Tiukka tuomari antoi H:n. Kiitos Kaisalle!

15.06.2015

 • Valo kävi eilen luonnetestissä Maaningalla. Meidän mielensäpahoittaja selvitti seikkailuradan aika rennosti, ja olisi ottanut vaikka uusintakierroksen. :D Pisteitä kertyi yhteensä +173 ja laukausvarma.

08.06.2015

 • Lauantaina Louna kävi luonnetestissä Haminassa. Pisteitä tuli ihan mukavasti +142, mutta tuomarit arvioivat Lounan laukausalttiiksi. Sille ammuttiin kolme kertaa, joista yhteen laukaukseen ei tullut mitään reaktiota, kahta laukausta Louna säpsähti, mutta seisoi silti löysällä remmillä Essin vieressä, minkä tarkistin vielä videolta. ;) Olihan se rankka kokemus pienelle polokoiralle. Kiitos Essi!

05.06.2015

 • Sivuille taas pieniä päivityksiä. Koiramme-sivua muokkasin siten, että nyt näkyy kaikki aiemmatkin sijoitukset ja jalostuslainat sivun alareunassa.
 • Kiuru siirtyy nyt haltijansa Miian omistukseen ilman jälkeläisiä. Kiitokset Miialle sujuvasta yhteistyöstä!

25.05.2015

 • Lauantaina näytelmöitiin Kaustisella karmeassa kelissä, vettä satoi, myrskytuuli riepotteli ja lämpöasteita oli vain muutama. Tuomarikin oli todella tiukka: Revolle ja Valolle H, Romulle ja Novalle T. Sointu esiintyi hienosti ensimmäisessä näyttelyssään pentuluokassa, mutta tuomari ei heltynyt antamaan KP:ta. Isot kiitokset taas kaikille mukana olleille!

11.05.2015

 • Lauantaina Tarmo kävi näyttelyssä Siilinjärvellä ja oli upeasti ROP-pentu. Kiitos ja onnea Kaisa ja Tarmo! :)

04.05.2015

 • Pari viikkoa sitten Chorru käväisi luonnetestissä Helsingissa ja Kiuru taasen Kaarinassa. Kiitokset Kaijalle ja Miialle! :)
 • Viikko sitten Chorru kävi silmätarkissa toteamassa, että kaikki oli edelleen kunnossa. :)
 • Vappuviikonloppuna näytelmöitiin ahkerasti täällä Keski-Pohjanmaalla. :)
  Vappupäivänä nautittiin simat ja munkit Toholammilla ja siinä sivussa pyörähdeltiin kehässäkin. Mukana menossa olivat pikku-Usva JUN H, Nova NUO EH/1, Revo NUO EH/1 ja Valo AVO ERI/1 SA PN-3 VARASERT.
  Lauantaina oli sitten näyttely Oulaisissa, jossa edellispäiväisen porukan lisäksi oli paikalla myö Vinja ensimmäisessä näyttelyssään, ja olikin hienosti ROP-pentu. :) Usvalle JUN EH/2, Novalle NUO EH/2, Revolle NUO ERI/2 ja Valolle AVO ERI/1.
  Lämpimät kiitokset kaikille mukavista päivistä! :)

16.04.2015

 • Geenitestien tulokset saapuivat Labokliniltä todella nopeasti, ja mukavia tuloksia olikin. :)
  Romu, Revo, Kiuru ja Valo ovat terveitä pompentaudista.
  Revo, Tarmo ja Sylvi ovat terveitä prcd-PRA:sta, ja Kiurukin vain kantaja.

08.04.2015

 • Nyt on kaikilla L-pentusilla omat sivut. :) Muitakin päivityksiä ja täydennyksiä tai muutoksia tehty siellä ja täällä. Paljon on silti vielä tehtävää.
 • Näyttelyarvostelut päivitelty viime vuoden lopulta ja tämän vuoden alusta. Oulussa lokakuussa olivat Siida, Tirri ja Tintti. Raahessa tammikuussa Loimu, Valo, Revo ja pikku-Usva. Turussa maaliskuussa Romu, Revo, Kiuru, Louna, Valo, Tarmo ja Sylvi.

06.04.2015

 • Reilun puolen vuoden toimimattomuuden jälkeen kotisivuja pääsee taas muokkaamaan, ihmeellistä! Tässä onkin sitten ehtinyt kertyä päivitettävää runsain mitoin...
 • Kerrottakoon suuri suru-uutinen ensimmäisenä: jouduimme helmikuun alussa luopumaan rakkaasta Usva-mummelista luusyövän takia. :(
 • Liekin ja Hupan kaikki kahdeksan pentua löysivät oikein mukavat kodit. Sijoitukseenkin niistä meni yksi uros ja kaksi narttua. Jokaiselle lisäillään oma sivu jahka aikaa riittää.
  Liekki siirtyi sitten pentujen myötä Kaisan ja Jukan omaksi koiraksi. Suuri kiitos sujuvasta yhteistyöstä, joka toki edelleen jatkuu Liekin Tarmo-pojan myötä. :)
 • Tulevia pentusuunnitelmiakin on jo pyöritelty mielessä. ;)
 • Louna kävi maaliskuun alussa Pellossa suorittamassa poropaimennustestin hyväksytysti. :)
 • Tammikuussa käytiin näytelmöimässä Raahessa. Loimu VET EH/4, Valo AVO ERI/2, Revo NUO H ja pikku-Usva JUN EH/3. :)
 • Tuossa maaliskuun lopussa oli sitten lappalaisten erikoisnäyttely Turussa, jossa meitä olikin aikamoinen porukka koolla. Ihanaa, että niin moni innostui lähtemään mukaan! :)
  Tarmo PEK2, Sylvi PEK4, Revo NUO H, Romu AVO T, Kiuru AVO EH/4, Louna AVO EH ja Valo AVO EH. Turistina paikalla oli myös Kerttu ja emänsä Pääsky.
  Geenitesteissä tästä porukasta kävivät Tarmo, Sylvi, Revo, Romu, Kiuru ja Valo (prcd-PRA ja/tai pompentauti). Samalla verta luovutettiin myös Koirangeenit-tutkimusryhmälle. :)