Kuunkajon lapinporokoirat

Kuunkajon pienellä kotikennelillä on tätä nykyä kaksi osoitetta Kälviällä.
Minun eli Miian luona asustaa tällä hetkellä kolme lapinporokoiranarttua, Valo eli Kuunkajon Tyyntä Tankarissa (09/2012), Naava eli Kuunkajon Viides Vuodenaika (05/2017) sekä Leimu eli Kuunkajon Mäntysuon Leimu (6/23).

Silvan luona asuu bretoniuros Touho eli Jarlein Royal Guard (05/18) ja pitkäkarvainen kääpiömäyräkoirauros Tauno eli Täystuhon Sri Lanka (3/21). Lapinporokoiraurokset Romu eli Poropeukalon Rokki (03/2011) ja Revo eli Tinttaraisen Viltinvahti (08/2013) asustavat Keski-Suomessa.

Meillä kaikki koirat ovat perheenjäseniä, ne kulkevat monessa mukana ja niiden kanssa harrastellaan ainakin mielenvirkistykseksi. Niinpä kotona olevien koirien määrä ei tästä voi juurikaan kasvaa ja siksi meillä on myös useampia sijoituskoiria, jotta kasvatus voi pienessä määrin jatkua.

Jokainen pentue on tarkkaan harkittu monelta kantilta. Pyrimme käyttämään jalostukseen vain terveeksi tutkittuja, hyväluonteisia koiria. Pyrimme myös luonnetestaamaan jalostukseen käyttämämme koirat, ja mahdollisuuksien mukaan myös poropaimennustestaamaan ne. Pentueita syntyy 0-2 vuodessa. Emme halua käyttää jalostukseen kovin nuoria koiria, sekä nartut että urokset saisivat olla vähintään 3-vuotiaita, jotta ne ehtivät kehittyä sekä kropaltaan että luonteeltaan.

Kyselyt rodusta ja tulevista pentueista mieluiten ensin sähköpostilla.

 

Miia Peltola
040-558 1601
kuunkajon@gmail.com

Silva Kirmanen
kirmanensilva@gmail.com


Silva ja Miia sekä Revo, Valo ja Loimu

~ Etusivulle ~